TEELT

Gloriosa / Rothschildiana
Land van herkomst: Zuid Afrika
Gloriosa is een bolgewas. De plant groeit tot circa 2 meter hoog, en geeft afhankelijk van de grootte van de bol 20 tot 30 bloemen.

De Gloriosa planten en snijbloemen zijn niet geschikt voor consumptie.

Geproduceerd als:
1. korte snijbloem
2. lange snijbloem
3. Potplant
4. kuipplant

1. Gloriosa korte snijbloem:
is een bloem, met een steellengte van 20/25 cm, deze worden vaak in corsages verwerkt.

2. Gloriosa lange snijbloem:
dit is een steel met een lengte van 60 cm, met blad en bloemen en knoppen, in exclusieve composities komt een bloem met deze lengte goed tot zijn recht.

3. Gloriosa potplant / kuipplant:
hierin heeft U alles en kan U met de juiste behandeling het jaar erna weer opnieuw een plant met bloemen maken.

4. Gloriosa kuipplant:
is gelijk aan een potplant deze kan echter alleen in de zomermaanden buiten staan, en bloeien.

Onze producten worden wereldwijd afgezet via de veilingen. Wij telen milieu vriendelijk, dit houdt in dat we geen bestrijdingsmiddelen gebruiken in de gloriosa teelt. Dit volgens naar de MPS - A norm. Ook met betrekking tot het gebruik van gas, elektra en water met voeding zijn we heel zorgvuldig bezig met uiteraard als speerpunt de kwaliteit. Die moet gewoon het hele jaarrond perfect en betrouwbaar zijn.

De Gloriosa snijbloemen zijn jaarrond leverbaar. De Gloriosa potplanten zijn vanaf maart tot en met september beschikbaar. De voornaamste reden hiervoor is dat de consument er dan het meeste plezier van kan hebben.

Korte Gloriosa bloemen zijn ideaal te verwerken, als tafelstukje of kleine arrangementen en bloemwerk. Lange Gloriosa takken zijn voor grotere vazen solo of in exclusievere bloemstukken, en versieringen. De Gloriosa potplant komt het beste tot zijn recht, en tot prachtige bloei in de huiskamer op een zonnige plaats. Geef deze 2 x per week water met een beetje potplantenvoedsel zodat de grond goed vochtig blijft. Na de bloei droog houden tot alle blad bruin is. Bewaar dan de bollen op een droge plek en poot ze in mei weer op en houd de grond weer vochtig.


Gloriosa bloemen zijn prima te verwerken ...
Klik hier voor meer info over bovenstaande stukken


MILIEU TEELT

Wij telen in een gesloten substaat systeem, dit houdt in dat er geen overtollig water met voedingsstoffen in het milieu terechtkomen. Deze voedingsstoffen worden opgevangen en hergebruikt. Door te telen in een kas met schermdoek en aangestuurd door computers kunnen wij met minimaal gebruik van energie een kwalitatief hoogwaardig product als Gloriosa telen.

Afval op ons bedrijf wordt gescheiden afgevoerd. Datgene, dat kan worden hergebruikt wordt ook zo afgevoerd. Dit brengt ons in de hoogst behaalde MPS score, ook wel bekent als MPS-A kwalificatie.